top of page
Gyf blå.png

Hypnose som værktøj

Hypnose er langt mere end dybe trancer og fobier. Hypnose er et effektivt redskab, der kan anvendes i alle former for undersøgelser og behandlinger. Det handler om at skabe det rette miljø og anvende de rigtige sproglige forudsætninger, hvilket i høj grad vil støtte patienter i at få den bedst mulige oplevelse.

Hypnose er langt mere end dybe trancer og fobier. Hypnose er et effektivt redskab, der kan anvendes i alle former for undersøgelser og behandlinger.


Det handler om at skabe det rette miljø og anvende de rigtige sproglige forudsætninger, hvilket i høj grad vil støtte patienter i at få den bedst mulige oplevelse. Let hypnose skaber en endnu bedre oplevelse for patienter ved at få dem til at slappe af, være imødekommende og kommunikere på patientens niveau. Mange patienter er mere eller mindre nervøse, lider af tandlægeskræk og angst, og det kan være svært at spotte dem. Hypnose er et effektivt redskab, når patienter skal beroliges, da du med hypnose kan få patienter til at falde helt til ro, slappe af og gå ind i en let trance på et par minutter. Under den hypnotiske tilstand er patienten ved bevidsthed hele tiden, og som tandlæge udfører du på ingen måde terapibehandling eller ”roder i underbevidstheden”.


Din kommunikationsform kan enten forstærke eller dæmpe nervøsiteten, og derfor har din modtagelse af og kommunikation med patienten stor betydning for, hvordan tandlægebesøget kommer til at forløbe. Det vil i høj grad støtte patienter i at få den bedst mulige oplevelse.


Med let hypnose i tandbehandlingen kan du i mange tilfælde komme patientens tandlægeskræk til livs, men patienter med svær tandlægeskræk og decideret angst eller fobi kan kræve yderligere hjælp. Denne hjælp kan patienten få via servicen ”Ekstern hypnoseterapi” eller tandlægepakken ”Slap af hos tandlægen”. Hvad er hypnose?

Hypnose er en tilstand, hvor en person er i trance. Vi går ubesværet ind og ud af den hypnotiske tilstand, og de fleste oplever det dagligt i forskellige hverdagssituationer. Al hypnose er selvhypnose, dvs. at personen selv skaber og afslutter trancen. En hypnoterapeut guider derfor blot personen den rette vej, mens personen andre gange guider sig selv i den hypnotiske tilstand.


Kilde: Hypnoseterapeutens håndbog af Chris GrewHypnose i Tandlægepraksis

Ved hjælp af hypnotiske redskaber kan du på 2-3 minutter få patienten til at slappe af, så der går ikke ekstra stoletid ved at anvende let hypnose - tværtimod, let hypnose hjælper jer med at reducere antallet af afbestillinger, tomme stole og anvendelse af unødige ressourcer. På workshoppen "Hypnose i Tandlægepraksis" lærer du grundlæggende hypnoseteori og at skabe det rette miljø samt de rigtige sproglige forudsætninger for at skabe en behagelig oplevelse for patienterne.Ekstern hypnoseterapi

Oplever I en patient med svær tandlægeskræk, angst eller fobi, som I har svært ved at hjælpe, kan Chris hjælpe jer med at håndtere patientens angst. Patienten vil i første omgang få en session i eget hjem eller et andet sted end klinikken, hvor Chris vil bearbejde patientens initale angst for selve tandlægebesøget ved hjælp af regressionsterapi. Herefter tager Chris med på klinikken og bistår, så patienten er afslappet ved tandlægebesøget. På den måde har I mulighed for at hjælpe en patient, som højst sandsynligt ville have aflyst i stedet. Udover den øgede patienttilfredshed er det også en økonomisk sund forretning, da servicen faktureres direkte til patienten igennem klinikken."Behandlingen hos Chris: Jeg har aldrig prøvet hypnose før, så det var med stor spænding, jeg tog ud til den første behandling hos Chris. Inden første møde havde jeg lyttet til to lydfiler, Chris havde sendt mig. Selve behandlingen består af hypnose, hvor Chris guider ind til en tilstand af stor ro.

Behandlingen hos tandlægen: På selve dagen, hvor jeg skulle have foretaget rodbehandlingen, mødtes jeg med Chris ca. 15 minutter før behandlingsopstart. Han talte mig ned i et rimeligt afslappet leje. Under selve behandlingen sad han ved siden af mig og guidede mig (til mit sikre sted). Selv om jeg nogle få gange under selve behandlingen fik hjertebanken, kom jeg uden besvær tilbage til “hypnose”-tilstanden og undgik at gå i panik. Jeg klarede i øvrigt behandlingen uden bedøvelse. Efter behandlingen fortalte min tandlæge, at hun også havde oplevet mig som afslappet i stedet for den spændte kropstilstand, jeg plejer at være i."

Annette Elving, Patient.
 


"Jeg kan varmt anbefale hypnose hos Chris Grew for tandlægeskræk. Chris har et imødekommende væsen, en naturlig autoritet, en professionalisme og en empati, som gjorde, at jeg følte mig helt tryg ved hypnosen. Med hypnose fik jeg empowerment – jeg fik kontrollen tilbage, og jeg blev glad. Jeg havde stor glæde af det og har haft gavn af den lige siden. For mig var hypnosen en blid, effektiv og meget behagelig terapiform, og fordi Chris Grew på forhånd har indtalt en lydfil, som man skal lytte til nogle gange inden første session, var jeg godt forberedt og mentalt indstillet på, at der skulle ske ændringer."

Tove Knudsen, Patient.
Tandlægepakken: "Slap af hos tandlægen"

Tandlægepakken henvender sig til patienter, som er nervøse, lider af tandlægeskræk eller angst. Pakken indeholder fem lydfiler, som hjælper patienten med at slappe af ved tandlægebesøget. Hypnose anvendes til at skabe de nødvendige forandringer, så patienten fremadrettet kan slappe af hos tandlægen. Chris har indspillet de 5 lydfiler, som indeholder en introduktion til pakken og hypnose, terapeutisk hypnose samt under og efter tandlægebesøget. Ved hjælp af lydfilerne kan der altså skabes bedre oplevelser for patienten, da de lærer at bearbejde deres nervøsitet, skræk og angst. I kan læse mere om tandlægepakken på www.slapafhostandlaegen.dk.Praktisk information


Alt foregår på egen klinik

De forskellige workshops og services afholdes på jeres klinik, så øvelser og situationer foregår i vante og trygge rammer og bliver dermed så relevante og virkelige som muligt. I de forskellige workshops og services bliver hele personalet inddraget, så alle får en forståelse af koncepterne og principperne. Dette skaber en bedre implementering af de nye tiltag og ændring af vaner i arbejdsgangen på klinikken. For at opnå den bedste læring veksles der mellem undervisning, øvelser, cases, dialog og refleksion. Hvert teammedlem deltager aktivt i løbet af forløbet, så I får et højt færdighedsniveau og er klar til at bruge jeres viden direkte i praksis. 


Dato og tid

I bestemmer dato og tid – også selvom det er efter lukketid. Afhængig af teamets størrelse, behov og ønsker varierer længden af de forskellige workshops og services. 


Pris 

Som medlem af DentaNet får I 10% medlemsrabat. Det er muligt at kombinere flere workshops og services samt bestille dem som en samlet pakke. Prisen afhænger af antallet af deltagere, da det har indflydelse på forberedelsestid, undervisning, opfølgning, øvelser og materialer. I kan altid tage en uforpligtende samtale med Chris Grew og få et prisoverslag. 


Kontakt

Ønsker I at booke Chris Grew til en uforpligtende samtale, workshops, services, konsulenthjælp eller foredrag, kontakter I blot Peter Lembke Gerdes på pg@dentanet.dk.
 


bottom of page